چگونه از کارتریج پرینتر خود مراقبت کنیم؟ نکته های کلی
هر پرینتر از چندین بخش تشکیل شده که به مراقبت نیاز دارند تا بتوانید در درازمدت از آن ها استفاده نمایید.
کارتریج درعین ظرافت کارهای بزرگی انجام می دهد. با وجود اینکه هر نازل جوهر قطری معادل 1.7 موی انسان را دارد، میتواند در هر ثانیه 1120 قطره جوهر پرتاب کند.
وقتی یک کارتریج را میبیند ظاهر ساده و بعضا استوانهایی شکلش را به پای سادگی ساختش میگذارید. اما همین استوانه کوچک از کنار هم قرار گرفتن 80 قطعه تشکیل شده است.
در این مقاله قصد داریم به نحوه صحیح نگهداری از کارتریج بپردازیم.
با نگاه به این موضوع که قیمت جوهر (مخصوص) پرینتر از قیمت بنزین بیشتر است، اهمیت نگهداری از دستگاه پرینتر و بخش داخلی کارتریج افزایش مییابد.
اگر از یک کارتریج به خوبی مراقبت کرده باشید قطعا پرینتر شما روان و سریع خواهد بود، در غیر این صورت پرینتری کند و معیوب خواهید داشت.
در ادامه برای مراقبت و نگهداری صحیح از کارتریج چند پیشنهاد به شما خواهیم داد.
نگهداری کارتریج جوهر افشان خارج از پرینتر
هنگامیکه یک کارتریج خارج از پرینتر قرار دارد باید ملاحظات زیر رعایت شوند.
- میزان تحمل حرارت: یک کارتریج به طور معمول باید در دمای -15 تا 35 درجه سانتیگراد قرار بگیرد. اگر در روز گرم تابستانی شاهد بیرون ریختن جوهر از کارتریج هستید باید آن را به جایی خنک منتقل کنید. اگر حرارت بیش از حد تعیین شده به آن برسد ممکن است منفجر شود.
- رطوبت: یک کارتریج را نباید تا چند دقیقه قبل از استفاده از بسته بندی خارج کنیم. هر نوع رطوبت برای کارتریج مرگ تدریجی به همراه دارد، به همین دلیل کارتریج را تا زمانیکه نیاز ندارید از بسته بندی خارج نکنید.
- نور خورشید: قرار دادن هر وسیله الکترونیکی در مقابل نور خورشید کار صحیحی نیست. کارتریج را به دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید. حتی مانع از رسیدن نور مستقیم خورشید به کارتریج درون بسته بندی شوید.
- ضربه: شاید کارتریج ضربات نچندان سهمگین را بتواند تحمل کند اما به طور یقین ضربات محکم سبب آسیب جدی میشود.
این موارد برای تولید کنندگان کارتریج و افرادی که کارتریج اضافی دارند ذکر شده است.
قرار دادن کارتریج درون پرینتر
همیشه در بسته بندی کارتریج نحوه قرار دادن درون پرینتر به صورت کامل توضیح داده شده است.
اگر برای اولین بار است که می خواهید یک کارتریج را درون پرینتر قرار دهید یا اصطلاحاً آن را نصب کنید، پیشنهاد می کنم چند ویدئو در این زمینه مشاهده کنید. ویدئوهای مختلفی در بستر اینترنت وجود دارند که با یک سرچ و جستجوی ساده میتوانید آنها را مشاهده نمایید.
اگر به هر دلیلی تمایلی به دیدن ویدئو ندارید بهتر است با شخصی که قبلا تجربه نصب دارد صحبت کنید.
مشکلات کارتریج
در صورتیکه مدت زیادی از پرینترتان استفاده نکنید، سطح کارتریج جوهر افشانتان خشک میشود.
برای حل این مسئله نیاز به تعمیرکار نیست، شما با انجام چهار مرحله زیر میتوانید به راحتی این موضوع را حل کنید:
- ابتدا باید کارتریج را از داخل پرینتر با احتیاط خارج نمایید
- کارتریج را با یک دستمال مرطوب به مدت یک دقیق بپوشانید (توجه کنید که دستمال مرطوب باشد نه خیس)
- حالا که از دستمال مرطوب خارج نمودید برای مدت 30 ثانیه تا یک دقیقه، آن را با یک دستمال خشک بپوشانید.
- حالا کارتریج را درون پرینتر قرار دهید و به صورت ازمایشی یک چاپ بگیرید.
با انجام موارد بالا جوهر خشک شده پاک میشود و احتمالا مشکل حل شود. اما اگر به هر دلیلی پس از تست متوجه شدید که هنوز به درستی کار نمیکند باید با تعمیرکار مشورت کنید.
بهتر است در فواصل زمانی منظم پرینتر را باز کرده و قطعات را بررسی کنید و قطعات کثیف را تمیز نموده و از لحاظ شکستگی هر کدام اطمینان حاصل نمایید. در صورت بررسی منظم و تعویض یا تعمیر قطعه آسیب دیده به سلامت و عمر مفید پرینتر خود بیافزایید.
نکات کوچک ولی مهم
با رعایت کردن نکاتی که در ادامه خواهیم گفت، عمر مفید دستگاهتان افزایش یافته و بهترین کارایی را خواهد داشت:
- پس از اتمام کار و نیاز نداشتن طولانی مدت، بهتر است آن را خاموش نمایید. مثلا پایان هر روز زمان مناسبی به نظر میرسد. با این کار هم برق مصرفی کاهش مییابد و هم به پرینتر اجازه خنک شدن می دهید.
- چاپ پیش فرض را بر روی حالت داکیومنت (اسناد)، ایمیل و نامه قرار دهید.
- چاپ رنگی را به حداقل برسانید.
- طی فاصله زمانی منظم نرم افزارهای چاپ را آپدیت کنید.
- به چراغ هشدار توجه کنید. در نظر داشته باشید که چراغ هشدار در پرینتر (همانند چراغ هشدار در اتومبیل) هنگامی روشن میشود که هنوز 20 درصد از تونر یا جوهر درون مخزن کارتریج موجود است. لذا این چراغ به معنی تمام شدن تونر یا جوهر نیست اما یک هشدار مهم است که شما اماده تعویض کارتریج باشید.
مراسم تشیع جنازه با شکوه کارتریج (بازیافت!)
اگر کارتریج شما کارایی خود را از دست بدهد شما دو انتخاب دارید. به عبارت دیگر عمر کارتریج پایان یافته و به زباله دان (مرگ سوگ وارانه) می رود و یا شارژ کارتریج (مرگ با شکوه) را انتخاب می کنید.
قبل از اینکه تصمیم بگیرد که کدام مرگ را برای کارتریج انتخاب کنید، مطلب زیر را بخوانید.
سالانه 375 میلیون کارتریج به زباله دان انتقال مییابند یعنی در هر روز بیش تر از 1 میلیون!!!
شاید بگویید در کل دنیا این تعداد معقول است اما باید به عرضتان برسانم که 1000 سال طول میکشد تا یک کارتریج تجزیه شود!
در هر سال 1.3 میلیارد کارتریج فروخته میشود. اگر همگی مرگ باشکوه را انتخاب نمایند دنیای تمیزتری را به دیگران و خودشان هدیه میدهند. دنیا زیباست اگر که ما زیبا زندگی کنیم.
به طور خلاصه “بازیافت و بازهم بازیافت”
گرچه بازیافت لوازم اداری کار آسانی نیست اما با شارژ کردن یک کارتریج و استفاده مجدد از آن، زیبایی را به دنیا هدیه می دهیم.
آمار نشان داده که جوهر، تونر و کارتریج بازیافت شده ایی که مجدد مورد استفاده قرار می گیرد کربن کمتری دارد در نتیجه سلامت شما را کمتر به خطر می اندازد.
فرقی نمی کند که شما یک کارمند ساده یا مدیر یک کمپانی گسترده باشید. اگر از کارتریج به درستی مراقبت کنید، به خراب نشدن پرینتر و در نتیجه کاهش بودجه کمک کردهاید. لطفا پیشنهادات داده شده در این مقاله را رعایت نمایید.
شارژ کارتریج خود را به ما بسپارید.